M3 SmartWorld

M3 SmartWorld

M3 SmartWorld – FIBARO knyter ihop det smarta hemmet

Den 12-15 oktober ställde vi ut på Hem och Villa mässan i Älvsjö. Vi stod där tillsammans med tidningen M3 från IDG. Där visade vi upp diverse saker från FIBARO samt HEATIT. Vi hade även möjlighet att visa upp och demonstrera två nyheter från FIBARO, The Heat Controller samt FIBARO Intercom.

https://www.facebook.com/FibaroSverige/videos/666868640184972/

IDG och M3 har under Hem&Villa-mässan provat ett nytt koncept som får anses mycket lyckat.

  • Vi ville få chansen att visa människor hur framtidens hem kan se ut, tillsammans med Svenska Mässan och Hem och Villa fick vi här chansen. Vi och våra partners har visat och lyft fram olika funktioner som underlättar vardagen, det mest spännande är nog att allt redan finns på marknaden. Man kan säga att framtiden redan är här säger Markus Ekeberg på IDG.

Tillsammans med Flera olika företag t.ex. LG, Netgear och FIBARO visades det upp allt ifrån belysningsstyrning till marknadsledande tv-apparater i montern. Allt var synkroniserat och arbetade tillsammans. Med ett enkelt tryck från din telefon kan du säkerställa att bilen laddas, belysningen går till rätt läge och dammsugaren åker tillbaka till sin station.

-Att IDG ville ha oss i sin monter och att vi fick vara ”spindeln i nätet” med ansvar att sy ihop funktionerna känns som en stor ära. Jag tycker även att vi lyckats visa hur viktigt det är att välja rätt när det gäller val av smart hem system. Man ska se till att datorn eller ”hjärnan” som ska kontrollera hemmets produkter har många integrationsmöjligheter. På det sättet blir man inte låst till en teknik. Vår Home Center kan prata med de flesta protokoll vilket möjliggör att vi i slutändan kan maximera kundnyttan i vårt smarta hem säger Dennis Abrahamsson, marknadschef på Gröna Hus.

På mässan fanns även möjlighet att på plats få konsultation och hjälp för att komma vidare med sina smarta hem planer.

-Vi möter människor som bygger nytt och undrar om de ska tänka på något specifikt, där brukar vi säga att de ska utgå från en helt vanlig el-installation så kommer det gå fint.

De som renoverar brukar undra om våra ”puckar” får plats i en standarddosa, jag svarar då att vårt kontor är från tidigt 1900-tal och de dosorna är betydligt mindre än de vi använder idag, allt på kontoret är styrt och man ser inte ett spår av produkterna säger Niclas Hallin på Gröna Hus.