FIBARO CO Sensor

FIBARO CO Sensor

FIBARO CO Sensor – En CO sensor som räddar liv

FIBARO, tillverkare av smarthem-produkter, lovar att skydda dig emot kolmonoxid. FIBARO CO sensor kan mäta koncentrationen av kolmonoxid och larmar dig om nivån överstiger det normala. Den kommer även varna dig för små koncentrationer av gasen, som fortfarande är tillräcklig för att utsätta dig och dina familjemedlemmar för fara.

CO sensorn, som är tillverkad av FIBARO är innovativ – Den reagerar även på små koncentrationer av gasen, vilket räcker för att förgifta dina familjemedlemmar. Det är en riktig plåga, särskilt under vintern när brasorna i eldstäderna ofta är igång.

Kolmonoxid är luktfri, färglös och lättare än luft. Det är därför den är så svår att upptäcka – säger Krzysztof Banasiak, styrelseledamot i Fibar Group – Det som är viktigast för oss är våra kunders säkerhet. Våra enheter hjälper till att upptäcka läckage och vid inbrottsförsök. Nu är det dags att eliminera ytterligare ett hot.

Att kämpa emot en osynlig och farlig fiende är inte lätt. FIBARO har hittat ett sätt att eliminera det hotet. FIBARO CO Sensor mäter kontinuerligt koncentrationen av gasen och kan även upptäcka en liten mängd av kolmonoxid i luften. Långvarig exponering till och med till låga koncentrationer av kolmonoxid är hälsofarligt. De flesta sensorer upptäcker inte så små nivåer. Vår sensor övervakar kontinuerligt nivån i luften och skickar omedelbart en varning till din smartphone om koncentrationen utgör ett hot för ditt liv – betonar Krzysztof Banasiak.

Enheten kan samarbeta med andra enheter i ditt FIBARO smarta hemsystem. Om enheten upptäcker en ökad koncentration av gasen kan den köra olika förprogrammerade scener. Så som t.ex öppna fönster eller stänga av ventilationen. Sensorn har en cylindrisk form med en diameter på 65mm och en höjd på 28mm. Enheten kan monteras var som helst med hjälp av skruvar eller dubbelhäftande tejp.

FIBARO CO sensor använder batterier som strömkälla. När den tas upp ur sin förpackning fungerar den automatiskt och kan användas helt stand-alone men den kan även inkluderas i ett system som använder z-wave som standard. Den kommer även i en Apple Homekit-version som trådlöst kommunicerar via bluetooth med din Apple iPhone, iPad, iPod eller Apple TV.

FIBARO CO-sensorn räddar liv. Därför utförs tester på enheten och den måste uppfylla kraven för standarden EN 50291-1:2020. Omfattande rutiner finns för testning av enheten för att säkerställa att högsta kvalité hålls vid tillverkning.

FIBARO CO Sensor fungerar även ”stand alone” och larmar via ljud och ljus om inomhusluften försämras.

För mer information:

FIBARO CO Sensor for HomeKit

https://www.fibaro.com/se/products/co-sensor/